Mi az az Árnyék témahét?

2013. május 6-10-ig az AKG végzés előtti évfolyamán "Árnyék" témahetet tartunk. A témahét során a diákok egyenként kísérik a napi mukájukban egy-egy szakma képviselőit 5 napon keresztül. A munkájukban segíthetnek, megfigyelhetik, hogy mit is jelent az adott szakmában dolgozni. A blogon a tanulók napi beszámolói olvashatóak.

Látogatások

Audi Hungaria Motor Kft. V8-as motor sorozatgyártás - Harmadik nap

2013.05.08. 20:59 Balazs Reiser

Nagyon jól telt ez a napom is habár kezdek elég fáradt lenni. Mondjuk a hazaút Budapestre rátett még egy lapáttal. 

A mai napon is Szabó Tibort követtem aki az Audi V8-as motorrészlegén dolgozik. Reggel ahogy azt szokás átbeszélte a szektor a számokat és a teendőket. Sok feladat hárult ma Tibire. Egyszerre 4 vagy több projektet aktívan csinálni nem egyszerű így van, hogy rásóz másokra kisebb feladatokat. Kezdi észrevenni, hogy az árnyéka is munkaképes így most én is dolgozom. Van, hogy jópofa feladatokat kapok, legyen az hogy elvigyek egyes alkatrészeket ilyen olyan laborokba és mondjam el hogy mit kel csinálni velük. Vagy hogy segítsek motorszámokat leolvasni a motor bizonyos darabjaiból. Ma megpróbált egy elég komolyat is rámbízni, de rákellet ébrednie, hogy van nekem is egy tudáshatárom. Az lett volna a feladatom hogy menjek végig az egész gyártósoron és keressem meg az összes olyan alkatrészt melyben a gyártó által beletett tömítődugasz van behelyezve és olajjal kapcsolódó alkatrész. Mivel még nem tudok összetenni magamtól egy motort így jól beletört a bicskám abba, hogy melyik rész kapcsolódik olajhoz. Hol kezdjek neki. Ja és mi az a beszállító által beépített dugasz. Így végül együtt kb 1 óra alatt végigjártuk a sort ilyen alkatrészeket keresve. Nagyon feldobta a napomat, mivel szépen lépésről lépésre elmagyarázta egy ilyen 8 hengeres motor felépítésének menetét. Sajnos egyszeri végighallgatás még mindig nem volt elég ahhoz, mostantól mindent tudjak egy ilyen motorról, de esetleg állítom, hogy van valami sejtésem már a dologgal kapcsolatban.

Sajnos fényképezni nem lehet a gyár területén, de itt egy internetről leszedett kép, amin láthatjátok, hogy kb. hogyan is néz ki egy ilyen 8 hengeres Audi motor:

V8motor.jpgSajnos azzal is szembesülnöm kellet, hogy mint ahogy a munkák nagy részének ennek is van unalmas része. A feladatok közé tartozik a dolgok exel táblába való rögzítése. Elég pötyögős munkafolyamat. Vannak mindenféle adatbázisprogramok melyekbe be kell vinni az adatokat, vagy leolvasni onnan és átvinni egy másikba. Sok vele a macera és főleg nézni elég unalmas. Én is segédkeztem ma ilyen táblázatbeviteli dolgokban. Bár nem Tibinek hanem az egyik munkatársának. Az sem volt valami nagyon ösztönző de legalább nem csak néztem hanem én püföltem a billentyűket és másoltam át a nyomtatványról a számokat egy táblázatba. Naponta több óra telik el ezzel a számítógép előtt üldögéléssel, de valakinek ezt is kell csinálnia. Bence az egyik itt dolgozó munkatárs beszélt a motortervezőkről. Ők 8-10 órás műszakban egy képernyőt bámulnak és egy modellt fogatnak. Holnapután lehet majd megnézem.

Mint ahogyan az elején említettem, ma hazautaztam Budapestre. Holnap nem leszek mivel érettségizem. Ellenben délután visszautazom Győrbe és a pénteki napomat még az Audiban töltöm.

Szólj hozzá!

Címkék: Műszaki

A bejegyzés trackback címe:

https://arnyektemahet.blog.hu/api/trackback/id/tr75290166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása