Mi az az Árnyék témahét?

2013. május 6-10-ig az AKG végzés előtti évfolyamán "Árnyék" témahetet tartunk. A témahét során a diákok egyenként kísérik a napi mukájukban egy-egy szakma képviselőit 5 napon keresztül. A munkájukban segíthetnek, megfigyelhetik, hogy mit is jelent az adott szakmában dolgozni. A blogon a tanulók napi beszámolói olvashatóak.

Látogatások

Második nap a 'pre-shooting' héten egy filmrendezővel

2013.05.07. 23:15 Csernus Anna

A mai napot 'location visit' -tel kezdtük a 'location scount'-tal, aki kivitt minket a helyszÍnekre. Elmentünk, megnéztünk egy nagy családi házat Zuglóban,amiben rengeteg szoba és tágas tér volt. Forgatásra abszolút megfelelőnek találtuk. Ezután elmentünk egy sportkórházba, ahol egy VIP szobát foglaltunk le, kellékeknek lélegeztetőgépet és oxigén-maszkot kértünk, amit biztosÍtani fognak számunkra. Majd egy iskolától szerettünk volna engedélyt kérni, egy folyosós forgatásra, de senki nem mehetett be az épületbe az éppen zajló érettségi miatt.
Következő napipontunk az volt, hogy átÍrtuk a 'draft schedule-t', amiből majd a 'disposition' lesz, ami egy összetettebb dolog. Ez lényegében egy összefoglaló táblázat, amiben az összes jelenet, a helyszÍnek, a szereplők, kellékek szerepel. Ami még beletartozik és a legnehezebb összerakni, az az idöpont egyeztetés és forgatási napok szervezése. Ezt nagyon jól meg kell szervezni, mert a helyszÍnek elérhetősége befolyásolja a jelenetek forgatásának sorrendjét, meg persze a szÍnészek idéjével sem lehet játszani. Ezután a pre-shooting meeting(=szerkesztőségi értekezlet) következett.Megtárgyaltuk a problémákat, mindenki elmondta a saját véleményét, ötletét. Probléma 1:Az egyik probléma az volt, hogy nem volt meg az összes szereplő; az egyik szÍnész még nincs meg, és emellett még három statiszta is hiányzik.A szereplők kiválasztását a casting director és a többi casting-os beosztott végzi. A statiszták semmiről nem tudnak a filmekben kapcsolatban, öket a forgatás elötti nap szokták értesÍteni. Ha az illető ráér, akkor elmegy, ha nem akkor keresni kell egy újabb statisztát, aki megfelel.Letisztázták a múlt forgátáson adódott kellékhiányt. Probléma 2:A másik probléma az volt, hogy egy fotósorozatot kellett készÍteni két lányról, és nem voltunk benne biztosak, hogy a képek vetÍtése lemehet-e 12-es karikával délutáni sugárzással. Probléma 3: A forgatókönyvben nem mindig érthetőek az összefüggések, van benne pár zavaros rész, amit a rendező a forgatókönyvÍróval meg fog tárgyalni mihamarabb. A meeting-en részt vett minden osztály vezetője: casting director, props master, gyártásvezető, vezetőrendező, rendező, 1st AD(rendezőasszisztens), 1st schedulist. A meeting után betekintést nyertem a kellékesek szobájába, ahol a bukósisaktól kezdve SpongyaBob-os DVD-ig át szinte minden megtalálható volt. A napot ismét fotózással zártuk, ami késő délutánig elhúzódott. Holnap nem kell bemenni, mert Tamásnak más munkája lesz, én addig pihenek az érettségi előtt. Következö program csütörtökön lesz, érettségi után.

Szólj hozzá!

Címkék: Művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://arnyektemahet.blog.hu/api/trackback/id/tr815287235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása