Mi az az Árnyék témahét?

2013. május 6-10-ig az AKG végzés előtti évfolyamán "Árnyék" témahetet tartunk. A témahét során a diákok egyenként kísérik a napi mukájukban egy-egy szakma képviselőit 5 napon keresztül. A munkájukban segíthetnek, megfigyelhetik, hogy mit is jelent az adott szakmában dolgozni. A blogon a tanulók napi beszámolói olvashatóak.

Látogatások

2. nap - A gyógyszerlobbi működése

2013.05.07. 18:07 Palotai Marcell

A keddi napon korábban érkeztem, fél 8 körül, azért, hogy beülhessek az osztály orvosainak reggeli értekezletére. Az értekezlet az ügyeletes orvos beszámolójával kezdődik, aki elmondja, hogy vettek-e fel új beteget az éjszaka során (jelen esetben egy beteget vettek fel), és ha igen, milyen tünetekkel. Ezután az orvosok egymás után beszámolnak saját betegeik állapotáról, és az aznapra tervezett kezelésekről. Ez a rész körülbelül egy óráig tartott, majd bejött egy hölgy a szobába, az egyik nagy gyógyszergyár képviseletében, hozott tájékoztató füzeteket, és fagylaltot is (hogy miért, azt nem tudom, de hozott, és finom volt). 

A reggeli megbeszélés után a szokásos reggeli vizit volt a napirenden, ami ma sokkal gyorsabban lezajlott, mint tegnap. Két beteg hazamehetett a mai napon, és egy sikersztori is alakulóban van, ugyanis az egyik beteg, akinek az állapota egy hét alatt romlott le a teljesen egészségesről a nagyon súlyosra, hosszú gyógyulás után a vártnál sokkal hamarabb is elhagyhatja az osztályt, ha az állapota továbbra is így javul (amire minden esély megvan). 

Mint már írtam, a vizit hamarabb véget ért, így a doktornőnek esélye nyílt arra, hogy 11-re ténylegesen befejezze az egyik beteg zárójelentését. Én addig egy másik orvost követtem, aki egy új beteget vett fel az osztályra, majd később megint neki segítettem, adatokat felvinni a lázlapra (ezen a beteg minden adata megvan, például a vérnyomás, a pulzus és a felírt gyógyszerek neve és mennyisége is megtalálható rajta) a számítógépes adatbázisból. A mai napon nem voltam az ambulancián.

A mai nap egy kicsit lassabb volt, mint a tegnapi, de ugyanolyan érdekes. Holnap bennmaradok az esti ügyeleten is.

Szólj hozzá!

Címkék: Orvoslás

A bejegyzés trackback címe:

https://arnyektemahet.blog.hu/api/trackback/id/tr825286738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása