Mi az az Árnyék témahét?

2013. május 6-10-ig az AKG végzés előtti évfolyamán "Árnyék" témahetet tartunk. A témahét során a diákok egyenként kísérik a napi mukájukban egy-egy szakma képviselőit 5 napon keresztül. A munkájukban segíthetnek, megfigyelhetik, hogy mit is jelent az adott szakmában dolgozni. A blogon a tanulók napi beszámolói olvashatóak.

Látogatások

Csütörtök: Negyedik napom az IT Services-nél

2013.05.09. 23:20 Romek Nóri

(info: Kevin Reagan amerikai közgazdászt árnyékolom a héten)

A ma reggelt a csodálatos angol érettségivel töltöttem az Árpád Gimnáziumban (mint sokan mások az évfolyamról)

Majd háromnegyed 1-kor érkeztem meg az Infó Parkba. Ekkor Kevin éppen egy pénzügyi kalkuláció (vízesés diagram) közepén volt. Egy fél óra számolással és a rövidítések magyarázatával telt. Majd egy rövid (35-40 perces) üzleti megbeszélést tartottak a cég klienseivel kapcsolatban.

Ez után egy 15 perces rövid kis „megnyitót” figyelhettem meg. A cég idén először rendezett egy „fed ex” napot, mely azt jelenti, hogy 24 órája van a jelentkező dolgozóknak (és az általuk alkotott csoportoknak), hogy „innovál”-janak valamit. A megnyitóval leginkább inspirálni szerették volna a résztvevőket a program kezdeményezői. Különböző példákat hoztak fel a véletlen feltalálásokra: a tépőzár is a példák között volt.

Ezt követően pár statisztikai grafikát mutatott meg Kevin melyet egy közeljövőben történő prezentáció érdekében készített.

Majd egy közel 1,5 órás hosszú tárgyalás következett. Sajnos még a témáját sem árulhatom el anélkül, hogy bizalmas információt közölnék, ezért ezt inkább magamban tartom. Talán azt viszont elmondhatatlan, hogy újabb embereket ismertem meg (ezúttal egy másik cégből) és ismét találkoztam ismerős arcokkal is (meg egy számomra ismeretlen ember volt a telefon másik oldalán).

Ezt a tárgyalást egy közel fél órás beszélgetés követte, mely középpontjában az új projekt állt.

Ezzel lezárult az újabb eseménydús nap, 5 órakor végeztem a helyszínen.

Sajnos ez volt az utolsó napom az Infó Parkban, mert holnap Debrecenbe utazunk, ahol az IT Services egyik részlege található.

Szólj hozzá!

Címkék: Gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://arnyektemahet.blog.hu/api/trackback/id/tr315292116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása