Mi az az Árnyék témahét?

2013. május 6-10-ig az AKG végzés előtti évfolyamán "Árnyék" témahetet tartunk. A témahét során a diákok egyenként kísérik a napi mukájukban egy-egy szakma képviselőit 5 napon keresztül. A munkájukban segíthetnek, megfigyelhetik, hogy mit is jelent az adott szakmában dolgozni. A blogon a tanulók napi beszámolói olvashatóak.

Látogatások

Gyereksebészeten...

2013.05.06. 16:53 Deák Nikolett

Én a hetemet a Heim Pál Gyermekkórház sebészeti osztályán fogom eltölteni. Nekem nagyon tetszett amivel az első nap találkoztam. Reggel az orvosok végignézték az összes röntgen felvételt, ami a hétvégén készült, és közben Ringwald doktor úr folyamatosan magyarázta, hogy mit kell néznem a képen és, hogy kinek mi baja van/volt. Ezek között voltak törések (ujj, boka, lábszár, alkar), hasi problémák és volt egy sztrókos felvétel is. Ezek után történt a vizit, ahol az összes kisgyereket végigjártuk, nagyrészüknek elötte láttuk is a röntgen képét és voltak egy ketten akik ma reggel kerültek még csak be. A legdurvább eset egy kislány volt ( kb. 2 éves), aki az intenzív osztályon fekszik sztrókkal. Ezután a doktor úr megnézett pár beteget akit vagy a kórház más pontjaiból küldtek hozzá vagy mentővel hoztak be.Közöttük volt egy kisfiú olyan problémával, hogy az alkarjában a két csont közül az egyik nem állt egyenesen, és ezt amit elérhető volt egy altatóorvos gyors altatásban a doktor úr rendbe rakta. Nagyon furcsa volt, én is végigsimíthattam az alkarját a helyretétel előtt és teljesen érezhető volt a domborulat. Ezt az egészet a doktor úr körübelül 10 perc alatt le is tudta, nem volt hosszú hiszen csak megnyomta a csontot a kezével, hogy egyenesen álljon. A nap hátralevő részét a rendeléssel töltöttük, ahol mindenfélével lehetett találkozni- benőtt köröm, horzsolás, elfekedett köröm, sebes köldök, lábujjra rátekeredett hajszál és még sorolhatnám. Nekem így telt az első napom és izgatottan várom a következőket.

Szólj hozzá!

Címkék: Orvoslás

A bejegyzés trackback címe:

https://arnyektemahet.blog.hu/api/trackback/id/tr145284720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása