Mi az az Árnyék témahét?

2013. május 6-10-ig az AKG végzés előtti évfolyamán "Árnyék" témahetet tartunk. A témahét során a diákok egyenként kísérik a napi mukájukban egy-egy szakma képviselőit 5 napon keresztül. A munkájukban segíthetnek, megfigyelhetik, hogy mit is jelent az adott szakmában dolgozni. A blogon a tanulók napi beszámolói olvashatóak.

Látogatások

Kedd: Második napom az IT Services-nél

2013.05.07. 21:27 Romek Nóri

Kevin nélkül is forog a Föld

Mivel Kevin a napot Németországban töltötte egy tárgyaláson ma a már tegnap említett új munkatársat és az őt eligazító Lillát, Kevin és főnökének személyi asszisztensét követtem.

Reggel 9-re érkeztem ismételten, és már vártak a kinyomtatott dokumentumok (130 és 70 oldalak) mely elolvasása része volt a mai fellankasztat. A hosszabb dokumentum Kevin aktuális projektjének céljairól és a cég aktuális helyzetéről szólt, a rövidebb dokumentum egy angol nyelvű szakmai leírása volt a DSS osztálynak szervezéséről, működéséről illetve a KPI-kről (key performance indicator). A rendszer jobb megértésében sokat segített ez az anyag. Tulajdonképpen ez a rendszerezett leírása volt mindannak, amit Kevin már tegnap el kezdett nekem magyarázni.

Természetesen nem csak olvasással telt a nap. Kevin csapatából (Business Operations) 3 emberrel is beszélgettünk másfél-másfél órát, mialatt elmagyarázták, hogy ők pontosan mivel is foglalkoznak.

Először a belső kommunikációért felelő munkatársak egyikével beszéltünk. Ő elmondta, hogy milyen feladataik vannak, miket kell megszervezniük, miért felelősek, mivel próbálják a dolgozók közötti kapcsolatot erősíteni. Majd a BO egyik fejlesztője mutatta meg a programokat, melyeken pont most dolgoznak illetve átfogóan elmondta, hogy milyen feladatokat vállalnak, mi a szerepük a cégnél és a dolgozók mindennapi életének megkönnyítéséhez miket fejlesztenek. Végül a gazdasági analízist végző csapat egyik tagja mutatott nekünk Excel táblázatokat és magyarázta az adatok összegyűjtésének folyamatát illetve a kialakulásban lévő adatbázis működését.

Nagyon érdekes volt a nap, örülök, hogy belátást kaphattam a részmunkákba is. Továbbra is nagyon pozitív a tapasztalatom, mindenki nagyon segítőkész és én úgy látom, nagyon fontos az emberi tényező a cégnél.

Szólj hozzá!

Címkék: Gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://arnyektemahet.blog.hu/api/trackback/id/tr485286960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása