Mi az az Árnyék témahét?

2013. május 6-10-ig az AKG végzés előtti évfolyamán "Árnyék" témahetet tartunk. A témahét során a diákok egyenként kísérik a napi mukájukban egy-egy szakma képviselőit 5 napon keresztül. A munkájukban segíthetnek, megfigyelhetik, hogy mit is jelent az adott szakmában dolgozni. A blogon a tanulók napi beszámolói olvashatóak.

Látogatások

Pólus

2013.05.09. 21:02 Izrael Márk

Szerdán a Hotel Pólusban töltöttem el 6 órát. Fél 10 kor Tóth Róbert szállodaigazgató körbevezetett a szállodában, szobákat néztünk, a konyhát és a bowling pályát is megtekintettük. Ezután beszélgettünk, hogy egy nem belvárosi szálloda hogyan tudja túlélni ezt a nehéz gazdasági helyzetet. Ők kuponos akciókkal csábítják a vendégeket főleg külföldről, többek közt Csehországból, Szlovéniából és Szlovákiából. Főleg csoportok szállnak meg ebben a hotelben, ezen a héten finn, szerb, bosnyák, azerbajdzáni karatésok. Ennek egyik oka, hogy nem a központban van az épület, másrészet egy tipikus 3 csillagos szálloda (anyagilag kedvezőbb). Beszéltünk az üzemeltetésről és ennek költségeiről. [Magas számok voltak, nem szeretném ecsetelni.] 

Ezután a recepción töltöttem a napom hátralévő részét. Kollát Róbert mutatta meg nekem a HostWare winFro nevű programot. Ez azon programok egyike amit a szállodák előszeretettel használnak rezervációk kezelésére, szobák rendezésére valamit statisztikák és egyébb szállodai adatok is egy helyen vannak ebben a programban. A Hotel Pólusban a recepciós kezeli a szoba foglalásokat és a szoba beosztásokat is. Megmutatta az alapokat mi hogy működik, majd megcsináltunk egy becsekkolást és néhány kicsekkolást, továbbá volt egy szobacsere az egyik vendég részére, és egy hosszabbítás 2 éjszakára. Ez a program egyszerűnek tűnik, egy hét alatt szerintem bele is lehet jönni.

1 óra körül ebédeltünk, majd újra a recepción folytattam a megfigyelést. Élveztem ezt a napot. Úgy érzem egyre több dolgot tudok meg, és nagyon tetszik amit látok, tapasztalok. 

Szólj hozzá!

Címkék: Vendéglátás

A bejegyzés trackback címe:

https://arnyektemahet.blog.hu/api/trackback/id/tr165291957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása