Mi az az Árnyék témahét?

2013. május 6-10-ig az AKG végzés előtti évfolyamán "Árnyék" témahetet tartunk. A témahét során a diákok egyenként kísérik a napi mukájukban egy-egy szakma képviselőit 5 napon keresztül. A munkájukban segíthetnek, megfigyelhetik, hogy mit is jelent az adott szakmában dolgozni. A blogon a tanulók napi beszámolói olvashatóak.

Látogatások

Egy nagyon hosszú nap

2013.05.10. 13:37 Sipos Gergely

Már szerda reggel láttam, hogy nem lesz rövid napom és beigazolódik az az állítás amit hallottam. Nincs kötött munkaidő és alkalmazkodni kell. Jelen esetben ez még CSAK egy korai indulással indult, nem panaszkodom így is csak fél nyolckor indultunk el. 10 órára meg is érkeztünk Veszprémbe a kivitelező irodájába. Fél órán belül meg is érkezett mindenki és hirtelen máris 15-en ültünk a tárgyalóban. 
Ami miatt le kellet mennünk az egy régi 4 emeletes panel épület amit a NAV újitat fel és a földszinten ügyfél fogadás lesz, az emeleten pedig rendes irodai munka fog folyni. 
Ahogy elkezdödött a tárgyalás, úgy elkezdtek a kérdések záporozni. Sajnos nem mindegyikre sikerült megoldást találni. Ilyen volt például a biztonságtechnika mikor mit lehet és mit nem. 1 órára már nem voltunk sokan, csupán 7-en. Ez a rész még nagyon jó volt mert ki kellet választani a bútorok, parketták és ajtók színét, hozzáteszem ez is minimum 2 órába telt (de jó volt). Ezután kezdödött egy kis szenvedés számomra, egy részről nem nagyon reggeliztem és nem is ettünk semmit azon a kevés fornetin kívűl amit behoztak nekünk (akkor még 15-en voltunk és volt 20 pogácsa). Másrészt elkezdödött a butorozás, lesznek beépített butorok amiket a kivitelező fog beépíteni és legyártani és lesznek mobilbutorok amiket más cégtől fognak megrendelni. Ez egy nagyon fontos rész de kicsit unalmas, olyan problémák kerültek elő mint például, hova kell fogast rakni viszont nem mindegy, hogy milyen távol vannak egymástól az akasztók, mivel fel kell férni a tányérsapkáknak. Szóval ez a dolgozóknak fontos és kényelmi dolgok viszont építészetileg viszont nem olyan fontosak. 
Olyan 4 óra körül végre kijutottunk az épületre és körbe jártuk. Itt sok olyan dolgot megtudtam ami építészetileg és statikailag nagyon fontosak. 
Fél 5 körül sikerült elindulnuk és 7 körül megkérkeztünk Budapestre. Nagyon érdekes volt a mai nap csak kicsit fárasztó, voltak érdekes és unalmas részek is. 

Szólj hozzá!

Címkék: Műszaki

A bejegyzés trackback címe:

https://arnyektemahet.blog.hu/api/trackback/id/tr345292988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása