Mi az az Árnyék témahét?

2013. május 6-10-ig az AKG végzés előtti évfolyamán "Árnyék" témahetet tartunk. A témahét során a diákok egyenként kísérik a napi mukájukban egy-egy szakma képviselőit 5 napon keresztül. A munkájukban segíthetnek, megfigyelhetik, hogy mit is jelent az adott szakmában dolgozni. A blogon a tanulók napi beszámolói olvashatóak.

Látogatások

Harmadik nap - Flashmob

2013.05.10. 16:50 Schiffer Ferenc

A héten Molnár Csaba képviselő urat, a Demokratikus Koalíció alelnökét követem. Mint mindig, ma is kilenckor kezdtünk a DK irodájában a Lehel Téren.

Amint megérkeztem Csaba asszisztense ismét befogott levelek szortírozására. Hál' Isten ma jóval kevesebb levelet kellet szétválogatnom, mint tegnap, körülbelül egy óra alatt végeztem is a munkával. A nap érdekes része csak ezután jött: A DK szerdára szervezett egy flashmobot a kormány trafikmutyija ellen. 

A résztvevők fél 11-kor gyűltek össze a DK irodája előtt. A létszám kb. negyven főre volt tehető, az időpont miatt értelemszerűen a tiltakozók nagy része nyugdíjas volt. A flashmobot 9-kor jelentették be a rendőrségen, úgyhogy a pártnak két órája volt megszervezni az eseményt, az aktivistáknak szólni, tehát az a negyven fő nem is rossz szám. Az irodától együtt vonultunk át egy Pozsonyi úti irodaházhoz, ahol feltehetőleg a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. egy irodája található meg. A helyszínt rendőrök biztosították, akikkel egy DK-s aktivista szóváltásba is keveredett, mert a rendőr arra kért meg minket, hogy a Dunához közelebbi oldalra menjünk át. Ezt az aktivista hölgy rosszul értelmezte és megkérdezte a rendőrtől, hogy: "Mindjárt nem akarnak belelőni minket a Dunába? Az lenne a legjobb, mi?

szerda2.jpg

Miután mindenki elhelyezkedett és a rendőröknek is megfelelt a pozíciónk Molnár Csaba tartott egy rövid sajtótájékoztatót, majd Varjú László képviselőtársával együtt az irodaház ajtajára elhelyeztek egy transzparenst. Ezután ahogy idefele, vissza is együtt mentünk, majd az iroda előtt Csaba mindenkinek megköszönte a részvételt és mi visszamentünk az épületbe. 

(1:56-nál én is benne vagyok a videóban!!!)

A nap végén Csabával az irodájában együtt ebédeltünk, mialatt ő mesélt a DK szervezeti felépítéséről, magáról a pártról, hogy hány tagja van, az ellenzéki összefogásról illetve a jövőbeni tervekről. Ezek mellett megismerkedtem a Kremlinológia fogalmával is. 

szerda3.jpg

Schiffer Ferenc

Szólj hozzá!

Címkék: Politika

A bejegyzés trackback címe:

https://arnyektemahet.blog.hu/api/trackback/id/tr595294207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása