Mi az az Árnyék témahét?

2013. május 6-10-ig az AKG végzés előtti évfolyamán "Árnyék" témahetet tartunk. A témahét során a diákok egyenként kísérik a napi mukájukban egy-egy szakma képviselőit 5 napon keresztül. A munkájukban segíthetnek, megfigyelhetik, hogy mit is jelent az adott szakmában dolgozni. A blogon a tanulók napi beszámolói olvashatóak.

Látogatások

Egy nap a zeneakadémián

2013.05.07. 18:11 Gulyás Levente

Ezen a héten László Attilát, Liszt-díjas jazzgitárost követem, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanít, a jazz tanszakon. Tegnap több órájára is beülhettem és megfigyelhettem, hogy hogyan is zajlik egy nap a zeneakadémián. Nagyon érdekes volt látni, hogy itt már nem az a kérdés, hogy valaki le tud-e valamit játszani, hanem, hogy hogy játssza azt le. A tegnapi órákon az improvizációs készségek fejlesztésén volt a hangsúly, a tanulók kaptak egy kottát, ezt játszották és valaki mindig szólózott rá. Szerencsére két óra között beszélgetni is volt alkalmam vele, elmondta többek között, hogy pontosan mit is tanít és, hogy milyen tantárgyak közül választhatnak a tanulók. Nagyon várom a holnapi órákat, amiken egy big band próbáját tekinthetem meg, akik hétvégén a Budapest Jazz Clubban lépnek fel.

Szólj hozzá!

Címkék: Művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://arnyektemahet.blog.hu/api/trackback/id/tr595286617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása