Mi az az Árnyék témahét?

2013. május 6-10-ig az AKG végzés előtti évfolyamán "Árnyék" témahetet tartunk. A témahét során a diákok egyenként kísérik a napi mukájukban egy-egy szakma képviselőit 5 napon keresztül. A munkájukban segíthetnek, megfigyelhetik, hogy mit is jelent az adott szakmában dolgozni. A blogon a tanulók napi beszámolói olvashatóak.

Látogatások

Megkésett második nap

2013.05.08. 16:10 Molnár-Boldog Eszter

Tegnap főként a közöstérben figyeltem meg a két fiút és a többieket.

A gyerekek (és mi is - rajtam kívül két gyakornok lány van) 8 és fél 9 között érkezünk. Szabad játék a csoport terápia kezdetéig, amikor megbeszélik, ki hogyan érzi magát, mennyire sikerült összebarátkoznia a többiekkel, összegzik az előző napot. Tízórai után megint játék, a gyerekek nagy örömére: székfoglaló, állatos, japán foci. Nagyon érdekes, hogyan viselkednek egymással a gyerekek, mennyire (nem) bírnak magukkal. Így az is kiderül kinek érdemes és kinek nem kell gyógyszert adni.

Ebéd. Majd beszélgetés a két fiúval külön-külön. Egyszer a pszichiáterrel, egyszer a pszichológussal. Előbbinél  kiderül, hogy mind két fiú értelmes, reálisan látják helyzetüket. Utóbbi több tesztet is felvesz velük. A D2-t és a Világom nevűt. Előbbi a monotónia tűrést és a figyelmet vizsgálja, a feladat az, hogy csak azokat a jeleket kell áthúzni, ahol d betű két vonalkával található (a lenti képen egy ilyen teszt látható, de ezekből tele van egy a/4-es oldal). Utóbbinál pedig a gyerekeknek saját világukat kell megalkotni némi homok és sok-sok bábu, játék autó és miniatűr épület segítségével, majd elmesélni róla mi hol található.

D2-Test.jpg

Nap végén közös játék, aznapi események összegzése és fél három után mindenki távozott.

Szólj hozzá!

Címkék: Orvoslás Pedagógia-Pszichológia

A bejegyzés trackback címe:

https://arnyektemahet.blog.hu/api/trackback/id/tr15288230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása