Mi az az Árnyék témahét?

2013. május 6-10-ig az AKG végzés előtti évfolyamán "Árnyék" témahetet tartunk. A témahét során a diákok egyenként kísérik a napi mukájukban egy-egy szakma képviselőit 5 napon keresztül. A munkájukban segíthetnek, megfigyelhetik, hogy mit is jelent az adott szakmában dolgozni. A blogon a tanulók napi beszámolói olvashatóak.

Látogatások

Ritalin

2013.05.08. 16:16 Molnár-Boldog Eszter

Ma voltak a Ritalin tesztek. több gyerek is kapott, a kilencből három, ha jól emlékszem. Köztük az én egyik megfigyelt gyerekem is.

A nap menete hasonló volt a tegnapihoz: közös játékok és közben egy-egy vizsgálatra/beszélgetésre vitték el a gyerekeket. Ma csak a fiziológiai vizsgálatnál lehettem jelen. Itt Mónika, az orvos, megmérte a gyerekek súlyát, magasságát és vérnyomásást; ellenőrizte a tüdejüket, szívüket és reflexeiket; valamint tesztelte az egyensúly érzéküket és azt, hogy az izmaik megfelelő állapotban vannak-e. EKG vizsgálaton is voltak mindketten.

Mint említettem, mivel ma az egyik ifjú úr Ritalint kapott, rá különösen oda kellett figyelni, hogyan hat a gyógyszer, vannak- e mellékhatások. Kilenckor vette be az orvosságot, körülbelül egy-másfél óra volt, mire hatott és három-négy órán át nyugtatta le. Tehát két-három óra körül már ki is ürült belőle. Szembetűnő volt a változás: a kis srác ma odafigyelt társaira (megkérdezte például, miért nem érezte jól magát egyik csoport társa), nem ő volt a főkolompos a marhaságokban, könnyebben lehetett fegyelmezni. Így is izgett-mozgott, de alapvetően sokkal nyugodtabb volt. Így valószínűleg hosszabb távon is kell majd szednie kell majd a Ritalint, azonban azt már hétfőn tisztázták a szülőkkel is, hogy elég az iskola időben bevenni (tehát hétvégén és szünetekben nem kell) és idővel is elhagyható.


ritalin.jpg

Holnap sajnos az angol érettségi miatt nem tudok bemenni, úgyhogy nem leszek ott, amikor kiértékelik a fiúkat és elbúcsúznak tőlük - pénteken már nem kell bejönniük - de a hét utolsó napján majd beszélgetek Mónikával és Melindával, valamint még vizit is lesz, úgyhogy nem maradok le semmiről.

Szólj hozzá!

Címkék: Orvoslás Pedagógia-Pszichológia

A bejegyzés trackback címe:

https://arnyektemahet.blog.hu/api/trackback/id/tr285288265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása