Mi az az Árnyék témahét?

2013. május 6-10-ig az AKG végzés előtti évfolyamán "Árnyék" témahetet tartunk. A témahét során a diákok egyenként kísérik a napi mukájukban egy-egy szakma képviselőit 5 napon keresztül. A munkájukban segíthetnek, megfigyelhetik, hogy mit is jelent az adott szakmában dolgozni. A blogon a tanulók napi beszámolói olvashatóak.

Látogatások

HVG- Csütörtök

2013.05.09. 20:04 hornpeti

Három napos betegség után végre alkalmam nyílt rá, hogy meglátogassam a HVG szerkesztőségét. Az első élményem a heti konferencia volt, ahol a még ki nem adott, de már kész újságokat bírálják a szerkesztők, erre az ülésre mindenki elolvassa az új HVG-t és kommentálja a különböző cikkeket. Van, hogy valaki megkapja a "hét írása" díjat, ami extra fizetséggel is jár. A megbeszélésen csak a  lap főszerkesztője és a különböző rovatok főszerkesztői jelennek meg. Nagyon jó volt a hangulat a megbeszélésen, ami egyébként az egész épületre igaz. Külön jól jött, hogy a főszerkesztő úr megkérdezte én melyik három cikket olvasnám el szívesen, így nem csak bárgyún kellett mosolyognom két és fél órán keresztül. A megbeszélés nagyon izgalmas volt,olyan információkat szereztem (habár csak felületesen) amiket mások még egy hétig nem fognak tudni és egy holnapután megjelenő HVG-t is hozhattam haza teljesen INGYEN. Sokszor inkább hasonlított beszélgetésre mint munkára, de feltűnt, hogy mindegyik szerkesztő igen okos és főleg ennek köszönhető a kellemes légkőr. Nem csoda mivel hetente elemzik mi történik a világon. 

A tárgyalás után Molnár Patrícia (akit követek), bemutatott a különböző, az osztályán dolgozó, szerkesztőknek, akik mind rendkívül kedvesek. Egy óra HVG olvasás és ebéd után újabb feladatot kaptam, egy fiatal, új munkatárs megkért, hogy a HVG Pluszban megjelenő írásához végezzek egy kisebb felmérést a fiatalok fesztiválon való sörözési szokásairól. A rövid elemzésemet holnap-holnapután adom le neki. Eléggé irigylem, hogy ilyen témákról írhat, de azt is megtudtam, hogy kemény, hétvégét is igénylő munka az újságírás.

Nagyon jó volt a nap, kedvesek és segítőkészek az ott dolgozók. (Elég jó a menza, olcsóbb és többféle mint az AKG-ban.)

Szólj hozzá!

Címkék: Média

A bejegyzés trackback címe:

https://arnyektemahet.blog.hu/api/trackback/id/tr275291674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása